Tavuk Pilav Nasıl Hazırlanır?

Tavuk Pilav Nasıl Hazırlanır?

 

 

Malzemeler:

Tavuk İçin:

 

  • 1 adet bütün tavuk (ya da 1 kg tavuk but)
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1-2 adet havuç (isteğe bağlı)
  • 3-4 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, defne yaprağı

 

Pilav İçin:

 

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu (tavuk haşlandıktan sonra elde edilen)
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  • 1/4 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)

 

Yapılışı:

Tavuk Hazırlığı:

 

  1. Tavuk, soğan ve sarımsakları büyük bir tencereye koyun. Üzerine havuçları da ekleyin.
  2. Tüm malzemeleri üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
  3. Tavuk yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30-40 dakika) kısık ateşte haşlayın.
  4. Tavuk piştikten sonra, tavukları tencereden alıp bir tabağa koyun. Haşlama suyunu süzerek bir kenara ayırın.

 

Pilav Hazırlığı:

 

  1. Pirinci 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Sonrasında nişastasının çıkması için iyice yıkayın.
  2. Geniş bir tencereye sıvı yağ veya tereyağını ekleyin ve ısıtın. İsteğe bağlı olarak, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
  4. Tavuk suyunu ekleyin (2 su bardağı pirince 4 su bardağı su kullanabilirsiniz). Tuz ve karabiberi de ekleyin.
  5. Pilav kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın ve kapağını kapatın. Yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmesi için 10 dakika bekletin.

 

Servis:

 

  1. Tavukları haşladıktan sonra dilimleyin veya bütün olarak servis yapabilirsiniz.
  2. Pilavı geniş bir servis tabağına alın, tavukları üstüne yerleştirin.
  3. İsteğe bağlı olarak yanında turşu veya yoğurtla servis edebilirsiniz.

Doyur Davet ile Afiyet olsun! Davet sofrasında misafirlerinizi bu lezzetle ağırlamak harika olacak.

https://www.doyur.com.tr/gelenekseldoyur/tavukpilavli

 

 

 

Etiketler: TavukPilav, TavukTarifleri, DavetYemeği, KolayTarifler, NefisPilav, PratikYemek
Ağustos 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR